Dolomiti su oduvek bili povezani sa ekspedicijama velikih nadmorskih visina i ambicioznim izazovima, sa avanturama čoveka koji živi okružen prirodom, zajedno sa Dolomitima kao nerazdvojnim partnerom za beskrajnu avanturu. Dolomiti čuvaju i istinite priče penjača i planinara koji dele sa planinom svoja iskustva, emocije, strahove, i beleže svoja dostignuća i postaju nerazdvojno povezani sa uspomenama koje žive u njenim stenama i usponima kao odrazom savršenog susreta sa prirodom.

 

Ovakav način života i ljubav prema planini, avanturi i večitoj borbi da čovek još malo prevaziđe sebe stvorili su i čuveni italijanski brend Dolomite. Vođen planinarskom filozofijom života, Dolomite započinje priču još davne 1897. godine kada je Džozef Garbujo napravio fabriku cipela. Stalno testirajući sebe kako bi se došlo do uspeha, ovaj brend se godinama razvijao što je ovoj kompaniji donelo ogroman uspeh. Dolomite je stajao iza neverovatnih ljudi koji su stvarali istoriju planinarstva i čije su velike ekspedicije promenile naše poimanje onoga što je moguće. Osvajanje vrha K2 1954. godine i mnogobrojne pobede na svetskim kupovima u skijanju, samo su neki od uspeha iza kojih ponosno stoji Dolomite.

 

Danas se ovaj brend bavi prvenstveno proizvodnjom izuzetno kvalitetne obuće kako za profesionalne planinare, tako i za sve ostale ljubitelje outdoor aktivnosti, poput trekinga, hajkinga, nordijskog hodanja i slično. Tu su takođe i kolekcije inspirisane velikanima iz sveta planinarenja za avanturiste u gradu. Kombinacija vrhunske tehnologije, stalne inovativnosti, izuzetnog kvaliteta kao i dizajn koji odiše nostalgijom čine ovaj brend prepoznatljivim i jedinstvenim.

 

Iako se Dolomite proslavio najviše zahvaljujući obući, ovaj brend se takođe bavi i proizvodnjom odeće, pa se tako i avanturistički način života i ljubav prema planini i planinarstvu prenose i na kolekcije odeće koje predstavljaju mešavinu tradicije, stila i urbanog života. Dolomite odeću odlikuju vrhunski materijali, posvećenost svakom detalju i unikatni dizajn. U Dolomite kolekciji odeće sažete su istorijske pobede velikih planinara, njihove ekspedicije, usponi i padovi i filozofija života zbog koje je i nastao ovaj brend.

 

Radnje u kojima možete kupiti Dolomite proizvode


Video

  DOLOMITE

Category

obuća, odeća