Maloja je kompanija osnovana još 2001. godine kada je rođena ideja da se napravi nešto drugačije. Nešto što neće biti samo odeća, već ceo jedan drugačiji način života, vođen nekom drugom filozofijom. Ova kompanija osnovana je sa željom da se ponudi odeća koje će imati svoj pečat, ali koja će takođe biti izrađena od izuzetno kvalitetnih materijala. Tržište kada je nastajala kompanija nije nudilo toliku raznolikost kakva postoji danas i onda je Maloja nastala. Danas je ovaj brend poznat širom sveta, a evo kako je počela njihova priča:
“Maloja? Kako se izgovara? Baš kao što se piše. Ma-lo-ja. Moglo bi se reći da smo se navukli na Maloju i šumske staze švajcarske doline Engadin. U početku tu je bila samo slika nekog snoubordera na internetu, ali iz nekog nepoznatog razloga, zbog te slike nismo mogli danima da spavamo. Onda smo postali užasno radoznali i nismo mogli da odolimo a da ne vidimo o čemu se tu radi.

Bilo nam je muka dosadne organizovanosti masovnog turizma u poš alpskim gradovima, smučilo nam se isprazno čavrljanje na žurkama i bili smo umorni od borbe da budemo viđeni i da budemo deo “ekipe”, umorni od sujetnih ljudi koji su uvek nalickani. Uputili smo se ka selu Maloja, svega nekoliko kilometara od gužve i buke. Zacrtali smo sebi da ćemo da nađemo nešto drugačije. Došli smo do kraja strmog i vijugavog puta i ugledali najprimamljiviji i najlepši mogući puder koji možete da zamislite. Netaknuti zimski pejzaž, uokviren borovom šumom i stenama.

Nije bilo žive duše. Ali gde su žičare? Konačno smo u daljini vidieli jedno staro sidro koje nije radilo i koje je ostavljalo utisak kao da se nalazimo na nekakvom začarenom mestu, zarobljeni u čudnom, ali smirujućem i uspavljujućem transu.

Nije lako došetati se do tog sidra, udaljenog nekoliko stotina metara. Ali da li ćemo sada da odustanemo? Da se okrenemo, razočaramo? Ne, to se neće desiti ovog lepog sunčanog dana kad sunce sije i zove nas. Odjednom žičničar izlazi is svoje male drvene kolibe i veselo nas pozdravlja.

Nekoliko sekundi kasnije, on pali žičaru uz brujanje i radosno se predaje zadatku uzimanja i dodavanja sidra koje se lelujevo spušta ka nama. Sati koju su usledili postali su nezaboravni. Ne znamo da li je to zbog divljenja i poštovanja prema lepoti prirode kojom smo bili okruženi ili zbog jednostavnosti i neiskvarenosti ovog očaravajućeg mesta čija nas je energija preplavila i inspirisala. Možda je sve to bilo zbog toga što smo u potpunosti bili svoji, što smo doživeli ovo iskustvo sa prijateljima. Možda je sve to zbog toga što smo se istog momenta osetili živim, ovde i sada, uživajući u trenutku.

Maloja nam je ostala izuzetno draga u sećanju i sada kada gledamo unazad teško je objasniti jedinstvenost ovog mesta, jer je to jednostavno Maloja! Radoznalost se i te kako isplatila…”

 

Radnje u kojima možete kupiti Maloja proizvode


Video


e-Baner-02_mali

Category

odeća, ski odeća