Rođeni za vožnju

Rollerblade je svetu doneo vožnju rolera i zahvaljujući ovom brendu, vožnja rolera postala je jedan od najpopularnijih sportova na svetu. Iako su u početku rolere koristili hokejaši kako bi ostali u formi van sezone, Rollerblade je uspeo da donese popularnost rolerima tako što ih je transformisao u jednostavan “lifestyle” proizvod koji može koristiti bilo ko. Profesionalni sportisti, fitnes entuzijasti, ljubitelji dobre zabave i svi zaposleni u kompaniji Rollerblade uživaju u vožnji rolera. Od svog nastanka, pa sve do danas, Rollerblade nastavlja da se usavršava i radi na svom jedinom cilju – stvaranje autentičnih proizvoda koji će svakome pružiti jedinstveno iskustvo.

Kako je sve počelo?

Sve je počelo 1980. kada su dva brata, zaljubljenika u hokej, pronašla stari par rolera dok su rovarili po radnji sportske opreme i odlučili da će upravo ovaj dizajn biti idealan za treniranje hokeja van sezone. Promenili su oblik rolera i krenuli da sklapaju prve Rollerblade rolere u podrumu svojih roditelja u Mineapolisu, gde su uskoro otvorili kompaniju koja će kasnije postati Rollerblade. Hokejaši, nordijski i alpski skijaši brzo su prihvatili rolere i uključili ih u svoje treninge shvativši koliko ovaj način vožnje stimuliše mišiće na sličan način kao sportovi koje treniraju.

Biznis je rastao početkom osamdesetih, ali tržište rolera bilo je još uvek nerazvijeno i geografski ograničeno. Uz velike napore i trud i kroz dobar strateški marketing, vožnja rolera postala je novi sport, a kako se decenija približavala kraju, Rollerblade je nastavio da razvija tržište kroz događaje, takmičenja i razne druge aktivnosti vezane za svet vožnje rolera, uključujući i trend agresivne vožnje. Tako je već devedesetih potražnja za Rollerblade rolerima porasla i na svetskom nivou, pa se javila potreba za međunarodnom distribucijom. Za sve veću popularnost Rollerblade rolera zaslužne su i mnogobrojne tehnološke inovacije, zahvaljujući kojima ljudi svih godina, nezavisno od svoje fizičke spreme, mogu da uživaju u vožnji rolera.

Uvek ispred svih

Rollerblade je uvek bio nekoliko koraka ispred svih, pa je tako ova kompanija u mnogo čemu bila prva, npr. upotreba poliuretanskih čizama i točkova, metalni ramovi, dupli ležajevi (lageri) i naravno čuvena kočnica na peti.

Uz sve to, Rollerblade je uveo nekoliko industrijskih standarda kao što su regulacija temperature i ventilacija na ulošcima, zatvaranje sa kopčanjem, roleri za agresivnu vožnju, točkovi sa jezgrom, ABT sistem za kočenje, roleri za decu sa mogućnošću podešavanja veličine uz pomoć jednog dugmeta na pritiskanje, roleri posebno napravljeni za žene itd.

Rollerblade ne staje ovde. Lider u proizvodnji rolera, uvek ispred svih, nastavlja sa proizvodnjom rolera i usavršavanjem, težeći uvek tome da stvori JOŠ BOLJE ROLERE.

 

Radnje u kojima možete kupiti Rollerblade proizvode