Za ovu kompaniju, sve je počelo 1960. kada je osnovana Calzaturificio Tecnica SpA, kompanija koja je nastavila da razvija biznis male zanatske radnje koju je 1930. osnovao Oreste Zanata. U početku se ova kompanija bavila proizvodnjom radne obuće, ali kao što je svima već uveliko poznato, nije sve na tome ostalo.

Krajem šezdesetih godina, sa sve većim interesovanjem za zimske sportove Tecnica polako menja svoj pravac kretanja i usmerava se ka drugačijoj proizvodnji. Prvi međunarodni uspeh ove kompanije dolazi sa čuvenim Moon Boot čizmama, inspirisanim čizmama koje su nosili astronauti koji su prvi kročli na Mesec. Ove čizme ubrzo nakon toga postaju svetski hit, ali i simbol Tecnica uspeha.

Tecnica naravno nije stala tu, proizvodnja se dalje širila i sedamdesetih Tecnica predstavlja Tecnus, prvu skijašku cipelu izrađenu po BI-injection tehnologiji. BI-injection cipela kombinuje dve različite gustine polimera u jednoj strukturi, te su ove cipele izrađene sa jedne strane od mekane plastike za udoban flex i lakše obuvanje i izuvanje, a sa druge strane od tvrde plastike za bolje upravljanje i kontrolu. Nakon ovog revolucionarnog proizvoda, usledila je i TNT hit serija ski cipela, što je ovu kompaniju stavilo među lidere na tržištu ski cipela.

Osamdesete su donele još promena i asortiman proizvoda se opet menja, Tecnica lansira i svoju prvu outdoor kolekciju i preuzima jednu od naprestižnijih nemačkih kompanija za proizvodnju outdoor obuće – Lowa.

1998. godine nastaje i Tecnica Group, nakon što je Tecnica kupila Dolomite, najstariji brend za prozvodnju planinarske opreme. Tecnica grupa, iza koje stoje brendovi kao što su Tecnica, Blizzard, Moon Boot, Lowa, Nordica, Dolomite i Rollerblade, danas je svetski vodeći lider u proizvodnji ski cipela, outdoor obuće, zimske obuće i rolera.

Niz uspeha se nastavlja i Tecnica 2002. godine donosi dve nove revolucionarne tehnologije: HOTFORM tehnologija (specijalna vrsta postave koja se oblikuje prema nozi u zavisnosti od temperature) i Rapid Access (inovativna tehnologija koja omogućava lako i brzo obuvanje i izuvanje).

Sve te godine napornog rada, inovativnosti, proširivanja asortimana sa željom i sposobnošću da se stvore proizvodi visokih performansi dovele su do toga da ova kompanija postane svetski lider u proizvodnji ski cipela, zimske i outdoor obuće.

Stalno unapređivanje, istraživanje i usresređenost na potrebe potrošača odlike su ovog svetski poznatog brenda. Svoje uspehe Tecnica pokazuje i na terenu zahvaljujući Mariju Matu, olimpijskom pobedniku u slalomu, u Sočiju, 2014. Takođe, Tecnica se može pohvaliti i prestižnim nagradama. Među najaktulenijim je svakako ISPO nagrada dobijena 2014. za ski cipelu Mach1 130.

 

Radnje u kojima možete kupiti Tecnica proizvode


Video


e-Baner-02_mali

Category

ski oprema