Blog

Slika_3

DOLOMITE CINQUANTAQUATTRO – #UrbanRetro

  |   Blog

Dolomite je poznati italijanski brend sa tradicijom pravljenja obuće od preko 100 godina, nastao 1897. godine. Počeci pravljenja Dolomite obuće odnose se na planinarske i alpinističke cipele koje su se koristile i još uvek se koriste za osvajanje najviših svetskih planinskih vrhova.

 

U Dolomite cipelama osvajani su najteži vrhovi sveta.  Zato su i danas sinonim za pouzdanu, kvalitetnu i udobnu obuću koja neće izneveriti ni u najekstremnijim vremenskim uslovima.

 

U želji da podjednaku udobnost, funkcionalnost i kvalitet ponudi i urbanim avanturistima sa asfalta, Dolomite je kreirao originalnu lifestyle kolekciju pod nazivom CinquantaQuattro. Odlikuje je savršen italijanski dizajn i jedinstvena udobnost. Kolekcija je inspirisana istinitim alpinističkim pričama i podvizima italijanskih planinara 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka, a posebno osvajanja jednog od najtežih vrhova za penjanje – K2 1954. godine, po kojoj je i dobila ime.

 

Udobnost DAS tehnologije, pouzdanost Vibram đona i GoreTexR membrane poznati su kao pouzdan saveznik tokom šetnji po prirodi i planinarenju, ali su takođe veoma važni i za urbane avanture. Kombinacija ovih najkvalitetnijih tehnoloških elemenata i italijanskog dizajna smanjuje opterećenje na zglobove i kičmu i pomaže vašem telu da ostane u formi. Dolomite CinquantaQuattro obuća je savršen izbor kada želite komfor tokom šetnje u gradu, za šoping ili put van grada, kada želite da budete obučeni sa stilom.