Blog

blog_001

Tecnica Trail Running patike – stvorene za uspeh!

  |   Blog

Tecninca Trail Running patike su kombinacija inovativne tehnologije i specifičnog dizajna i predstavljaju potpuno nov pristup trčanju i sportskim aktivnostima.

Odlikuje ih Tecnica Rolling sistem. Za razliku od mnogih patika koje su tradicionalno podeljene na dva dela, od kojih 1/3 patike čini zadnji deo (od pete do risa stopala) i 2/3 čini prednji deo (od risa do prstiju), Tecnica donosi patike koje propocijalno potpuno suprotno podeljene. 2/3 ovih patika je sada zadnji deo, a 1/3 prednji deo. Ovakva preraspodela omogućava bolju šok apsorpciju i brže i kvalitetnije se dolazi u kontakt sa podlogom. Tako se troši manje energije i stopalo dobija bolju podršku, pa je i sam učinak bolji.

Tecnica Rolling sistem razvijen je u posebnoj CERSIM laboratoriji u kojoj se stručnjaci bave bioinžinjeringom i ljudskim kretanjem sa ciljem da stvore sportske proizvode vrhunskih performansi. Uloženo je mnogo sati testiranja i simulacija u raznim uslovima kako bi se došlo do patika koje povoljno utiču na mišiće, smanjuju zamor, ostvaruju bolji kontakt sa podlogom i manje opterećuju zglobove. Ovakav inovativan sistem pokazao se izuzetno dobro u raznim kritičnim situacijama. Uz uzbridice se lakše trči i dolazi do manjeg zamora mišića. Niz nizbrdice je lakša kontrola, dok se na većim i dužim trasama stopala manje opterećuju i imaju bolji grip.

Još jedan novitet koji Tecnica donosi je Wrap and Free sistem pertlanja. Tecnica Trail Running patike dizajnirane su tako da se lako prilagođavaju različitim oblicima stopala, a specifičan sistem pertlanja na zatezanje omogućava veću stabilnost i preciznost. Središnji deo patika je formiran nalik luku mosta i shodno tome se “obmotava” oko stopala. Ovaj deo patika upravo zato naziva Wrap zona. Prednji i zadnji deo patika je slobodniji i laganiji, samim tim i fleksibilniji, što omogućava apsolutni komfor i lakoću.

Dodatni sistem podrške obezbeđuje i poseban dizajn uloška i unutrašnjeg đona koji podržava luk tabana i tako drži stopalo u pravilnom položaju pri trčanju po različitim terenima i nagibima. I unutrašnji đon i uložak napravljeni su u saradnji sa dobro poznatom kompanijom Ortholite i asimetričnog su oblika, tj. unutrašnji profil patike je viši od spoljašnjeg, što znači da je stopalo u pravilnom položaju i pod pravilnim uglom za pravac kretanja. Uložak se prilagođava i užem stopalu, a posebno odgovara trkačima koji žele veću preciznost.

Ortholite FITGRADE +2.5 uložak je deblji nego standardni Tecnica ulošci što čini da se ove patike bolje prijanjaju uz stopalo. Omogućavaju stopalima da dišu, jer su napravljeni od PU pene koja dozvoljava vazduhu da cirkuliše unutar patike, pomažu stopalu da se ne znoji i imaju i antimikrobni sloj što sprečava pojavu gljivica i neprijatnih mirisa. Napravljeni su da traju, a mogu i da se peru u mašini, ne gubeći niti jedno od svojih svojstava.

blog_003

Sve Tecnica Trail Running patike imaju Vibram đon koji dobro poznat po svom kvalitetu i preformansama. Sa ovom serijom patika, Tecnica je postavila nove standarde u svetu trčanja stvorivši proizvod vrhunskih performansi koji će mnogi ljubitelji trčenja voleti.